Tule juhlistamaan itsenäisyyspäivää yhdessä suurlähetystön, SiSun, FBC:n ja Suomi-koulun kanssa!

Hei kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät! Marraskuu on päättymäisillään ja loppuvuoden juhla-ajat siintävät jo mielessä. Osa meistä ehkä viettää joulun ja vuodenvaihteen Suomessa, kun matkustaminen on vihdoin helpottunut. Pitkän rajoituskauden jälkeen se tuntuu erityisen mukavalta, ja hyvällä tuurilla Suomessa voi olla luntakin! Suomen itsenäisyyspäivänä useimmat meistä lienevät kuitenkin Singaporessa. Koronatilanne ei vieläkään mahdollista suurempia joukkokokoontumisia, mutta jotain yhteistä olisi mukava itsenäisyyspäivän merkeissä harrastaa. Tule siis mukaan suurlähetystön, SiSun, FBC:n sekä Suomi-koulun suunnittelemaan itsenäisyyspäiväviikkoon, joka alkaa hieman etuajassa eli nyt! Ohjelma on seuraavanlainen:

1. Suomi-bongaus: #Suomi104SG (24.11.-6.12.)

Keksi ja valokuvaa Singaporesta mahdollisimman monta asiaa, jotka jollain tavalla liittyvät Suomeen. Kuvattavat kohteet voivat olla esimerkiksi suomalaisia tuotteita tai paikkoja, joita kaupungilla voi nähdä. Tuliko iltalenkillä vastaan suomelta kalskahtava kadunnimi tai kotoinen koivu? Löytyikö kauppareissulla koto-Suomeen viittaavia yllätysherkkuja tai törmäsitkö kyläillessäsi perinteiseen puusaunaan? Mitä erikoisempi löytö ja mitä läheisemmin se liittyy Suomeen, sen parempi! Laita mukaan myös tieto, mistä moinen aarre löytyi, jotta maanmiehesikin pääsevät asiaa omin silmin äimistelemään tai tekemään pikaisesti hankintoja, ennen kuin kaupan hyllyt tyhjenevät kauan kaivatuista herkuista ja lahjatavaroista.

Lataa valokuvasi 6.12. mennessä omana kommenttinasi Suomi-bongauksen Facebook-tapahtumaan ja merkitse se tunnisteella #Suomi104SG. Näin olet mukana kisaamassa Suomi-bongauksen mestaruudesta. Laita kaikki ottamasi kuvat samaan kommenttiketjuun, vaikka lisäilisitkin niitä pitkin viikkoa. Kuvia, jotka eivät ehkä ole katsojalle itsestään selviä, saa myös mielellään selostaa ja perustella. Parhaat bongaukset palkitaan, ja savolaiseen tyyliin, hyvällä tarinalla saa aina lisäpisteitä. Jos käytät Instagramia, lisää parhaat otoksesi mielellään myös sinne samalla tunnisteella #Suomi104SG,niin saamme kerättyä kivan kuvagallerian juhlan kunniaksi. Kaikkien Suomi-bongaukseen osallistuneiden kesken arvotaan mukavia Suomi-aiheisia palkintoja. Voittajat julkistetaan suurlähetystön ja Sisun Facebookissa, jonka lisäksi ilmoitamme heille voitosta henkilökohtaisesti.

2. Itsenäisyyspäivän juhlaillallinen (4.12.-6.12.)

Valmista perheellesi ja ystävillesi (luonnollisestikin tapaamisrajoitusten puitteissa J) Suomen Gastronomien seuran suunnittelema ja Singaporen oloihin räätälöimä kolmen ruokalajin juhlava illallinen. Lähemmät ohjeet julkaistaan erillisessä Facebook-tapahtumassa 26.11. Tällöin näet, miten ammattilainen aterian loihtii, sekä masterchef Pasi Kurosen vinkit, kuinka tämä toteutetaan omassa kotikeittiössä. Kokonaisuuteen kuuluu sommelier Lauri Vainion Sentosalla ideoimat viinisuositukset sekä itsenäisyyspäivän erikoismalja, josta on myös alkoholiton vaihtoehto.

Illallispöytään meidät johdattaa suurlähettilään videotervehdys, joka on katsottavissa Facebookissa 4.12. lähtien. Kun illallinen on valmis ja alkumalja lasissa, avaa video ja nosta kanssamme malja itsenäiselle Suomelle. Voit myös lähettää oman tervehdyksesi sekä kuvan ateriakokonaisuudestanne joko suoraan Instagramiin #Suomi104SG tai vaihtoehtoisesti kommenttina suurlähettilään videoon, niin pääsemme myös tällä tavoin yhteisesti kokemaan ja juhlistamaan 104-vuotiaan Suomen merkkipäivää.

                                                                                                ****

Osallistumalla tapahtumiin hyväksyt, että järjestäjät voivat sekä julkaista kuviasi sosiaalisessa mediassa, että käyttää niitä tiedottamisessa ja muussa viestinnässä ilman erillistä korvausta. Kuvaajalla tulee itsellään olla täydet oikeudet kuvan ottamiseen ja julkaisuun.